lauantai 14. helmikuuta 2015

Masu kasvaa

REIPASTUNUT MAMMA KOIRALunalle kuuluu Hyvää! 
Päivä päivältä ruokahalu parani ja paino alkoi nousemaan :) Kahden ensimmäisen päivän aikana paino nousi heti +200g ja kun päästiin neljänteen vuorokauteen niin tulopainoa oltiin nostettu jo huikeat +600g - YES!! Parhautta on nähdä Lunan ruokahalun paranevan koko ajan ja pystyä lähettämään Lunan kotiväelle viestejä, että kaikki on Hyvin.

Luna kainalossa ja masu Lunan kainalossa. Kuvassa vuorokausia 37 ja vauvamasu on selkeä <3
Näillä vuorokausilla on pentusten koko rakenne jo havaittavissa.
Takana kiireinen viikko, joten Lunan aiottu siistiminen venyi muutamalla päivällä. 
Mutta enempää sitä ei voi enää siirtää, jottei trimmaustuokio ole Mammakoiralle liian rankka.
Perjantain kunniaksi Viimeinen Isompi trimmaushetki ennen pentusten saapumista.
Kuvissa vuorokausia 41.

Tästä lähdimme. 
Katja ajeli ultraa varten ultrattavan alueen jo aiemmin ja nyt on sitten aika ajella nisät kunnolla esiin.Luna ja Masu <3 Siellä sitä kasvetaan ja kehitytään.

Kun ajelen hyvissä ajoin maitobaarin esiin, niin iho ehtii tottua ajeluun.
Seuraavaksi on nisien pesun aika, sekin on hyvä tehdä ennen kuin ne muuttuvat synnytyksen lähestyessä aroiksi.

Puntarilla käynti antoi Lunalle painoa 6,8kg, joten huikea +1,1kg on saatu lisää 9 päivässä. Nyt voi vähitellen huokaista helpotuksesta painon kanssa, koska tällä hetkellä tilanne on HYVÄ <3
Massaa on saatu ja ruokahalu on palannut. Toki edelleen jatkamme mallilla - välipaloja tipahtelee tasaisessa tahdissa: lenkillä mukana on ruokanappuloita, ulkona ne vaan Maistuvat Niin Hyviltä ja niitä metsästetään myös koko lauman kera lattialta vähän niin kuin kisamielessä ;) Kunnon lihaa saa napostella useamman kerran päivässä ja muutakin herkkua saattaa välillä saada. Lunan silmiin on palannut kerjäämisen ilme, kerrankin tuosta ilmeestä on Ansaitusti Sydän Sykkyrällä!

Reilussa viikossa on Lunan masu kasvanut aikalailla! Enää ei ole epäilystäkään pentusten olemassaolosta :)Alkaa Mamma leviämään myös tästä suunnasta katsottuna. Masu alkaa saada istuessa jo maa kosketuksen.


 Vuorokausia 42 ja aika lähteä valoisan aikaan Metsäilemään kameran kanssa :D
Mukaan pari karvaista kaveria vauhdittajaksi eli Mammakoirien kuntoilun aika!

Näkyy se masu tästäkin suunnasta ja vasta ovat pentuset alkaneet kasvamaan kokoa.
Saas nähdä kuinka iso Lunasta tulee, kun masu kasvaa vielä sen parikymmentä päivää?!

 Nyt Mennään eikä Meinata!Kameran zoomaus oli hiukan liian lähelle, kun äkkiä nappasin kuvan, mutta jotenkin tähän kuvaan on tallentunut ihana hetki, joten oli pakko laittaa.


 Nyt on pentusten kasvussa vaihe, että karvapeite on kehittynyt ja kynnet sekä varpaat ovat valmiit. Ja se seikka mikä useampaa pentuetta tositarkoituksella seuraavaa jännittää; sukupuolet olisi havaittavissa :D Vaan vielä joudumme vastausta tähän kysymykseen tovin jännittämään.
Luna on kyllä hiukan sitä mieltä, että tuon Juniorin meno on kyllä hiukan Hölmöä ;)


Siis tuo yksi on Kyllä ihan Hömppä, mutta juu onhan se vielä nuori!
Tämmöisiä vauhdittajia :D

 Alalinja on kadonnut ja Lari tarkastaa tuoksujen tilan. Sekin että urokset eivät ole liian kiinnostuneita kertoo osviittaa siitä, että narttu ei tuoksu liian erikoiselta, esim tulehdukset jne kiinnostavat myös poikien neniä. Toki tiine narttukin tuoksuu erilaiselta ja kiinnostavalta.Nyt on alkanut pentujen varsinaisen kasvun aika ja luusto alkaa luutumaan.
Jatkamme Masun kasvattamista ja kunnon ylläpitämistä!
 
Hyvää Ystävänpäivää, 
Speciaalisti isäkoira Ofalle - tietenkin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti