sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Vanhemmat Esittelyssä

ODOTAMME SEURAAVAN PENTUEEMME SYNTYVÄN N. 4.3.2015Tämä arvioitu syntymäajankohta perustuu synnyttäneiden narttujeni keskimääräiseen kantoaikaan, parhaasta astutuksesta laskettuna vuorokausi 60 on ollut suosittu päivä. Emästä ja tämän sisaruksista tietoa löytyy Koiranetistä sekä kotisivuiltamme, myös pentueen isä ja hänen sisarukset löytyvät Koiranetistä.

 


ESITTELYSSÄ TULEVAN PENTUEEN VANHEMMAT


PARENTS

 

isä: JETTAHARJUN EYE OF THE HURRICANE

Ofa asustaa Piikkiössä yhdessä toisen valkoisen kääpiösnautseri Uroksen kanssa. Ofan taustoilta löytyy tuontikoirat. Isä on Puolasta Suomeen Juniori ikäsenä muuttanut Yet Orcus Benetton Cold, joka on näyttelyissä palkittu Muotovalio arvon arvoisesti (PL JMVA, FI & EE MVA, CACIB) ja tällä koiralla on Suomessa muutama pentue, joissa jokaisessa on näyttelyssä MVA arvon saavuttanut jälkeläinen. Ofan emä Boadicea Svarcava on puolestaan Tsekeistä Suomeen pentuna Kennel Jettaharjun sijoitusnartuksi saapunut koira, joka on valioitunut useammasta maasta ulkonäön osalta (FI & SE & EE & LT & LV MVA, CACIBeja). Myös Ofa on palkittu useamman kerran näyttelyissä Paras Uros sijoituksella, saavutuksena nimen edessä on FI & EE MVA ja lisäksi löytyy 2x CACIB Suomesta. 
Omistajansa Sarin kanssa Ofa on tutustunut näyttelyiden ohella myös Tokoon ja vähän agilityynkin. Sarin luokse Ofa muutti vähän vanhempana, joten yhteisen sävelen löytäminen Arkeen vei hetken pidemmän aikaa kuin pienen pennun kanssa, kun elämän kaikkia kommervinkkejä ei ole koettu yhdessä.
Kun kävimme syksyllä tutustumassa Ofaan niin ilme, joka Ofan silmiin syttyi kun hän sai Sarilta vinkkiä, että herkkuja voisi olla tarjolla ja nopeus, jolla Ofa hakeutui perusasentoon kertoi että harjoiteltu on. Ja mukavasti näkyi Ofassa miellyttämishalua olevan sekä ahneutta, jonka vuoksi voisi tehdä vähän Töitäkin! Agilityssä koirassa on kuulemma enemmän vauhtia kuin Emännässä, joten siksi sen harrastaminen on jäänyt vähemmälle.  
Minuun Ofa teki vaikutuksen Upealla liikunnallaan jo Nuorena poikana. Näyttelyissä Ofa vie ja kasvattajansa Maiju tulee hihnan mitan verran jäljessä. Siinä on menemisen meininkiä ja Ofa esittää itsensä ihan ilman Apuja. Liikkeissä on voimaa ja pituutta. Ofa on tasapainoisesti rakentunut  ja toiveissa on että ylälinjan ja sää´än vahvuutta siirtyisi pennuillekin. Karva on valkoiselle mukavan karkeata ja voimakasta. Korvat ovat paremmin asettuneet kuin Lunalla, joten sitäkin osa-aluetta rakenteen puolelta olisi toiveissa saada isän geeneistä enemmän kuin emän puolelta. Ofa suhtautuu luottavaisen avoimesti vieraisiin ihmisiin ja vastaanottaa Snautserimaiseen tapaan tulijat haukunnalla ja tämän jälkeen iloisesti häntää heiluttaen tervehtimällä. 
Korkeutta Ofalla on Komiat 36,5cm, eli hiukkasen yli rotumääritelmän ihannekorkeuden ylärajan.  Luna ja etenkin sisarensa ovat puolestaan siellä ihannekoon alarajalla, joten toiveissa olisi saada Lunan linjaan hieman lisää kokoa, Mutta vain Hieman Kiitos! 
Ofan Emän linja on minulle uutta, isän puolella taas tulee vastaan tuttuja nimiä. Darya´s CC-pentueen uros Heartbreaker Ama-Pepsi on sukutaulultaan hyvin samanmoinen kuin Ofan isän Yet Orcus Benetton Coldin sukutaulu. Näillä uroksilla on sama isä ja emät ovat pentuesisaruksia. Joten paljon samaa, mutta eri paketissa. CC-pentueeseeni olen käyttöominaisuuksilta Erittäin Tyytyväinen, Energiaa ja Ominaisuuksia Harrastuskoiriksi on olemassa jokaisessa pentueen jäsenessä kuin myös rodunomaista ulkonäköä. mm. tästä syystä minua kiinnosti kokeilla yhdistää osittain saman sukutaulun omaavaa koiraa uudemman kerran Laylan lapsenlapsen kanssa. Layla, Mátraszépe Radio Gaga on emänä CC-pentueessani, Luna puolestaan polveutuu Laylan ensimmäisestä BB-pentueestani, joten Ofan taustaisia koiria ei Lunan sukutaulussa näin ollen ole. 

Pentueen sukusiitosprosentti on 1,56%. Sukutaulu on nähtävissä koiranetissä. 

 
Kiitos Sarille ja myös Maijulle, mahdollisuudesta käyttää Ofaa jalostukseen!

 


emä: DARYA´S HEARTY HEMERA

Luna on toisen polven kasvattini. Sain Nartun omistajilta jalostusoikeuden tähän tulossa olevaan pentueeseen 
- LÄMMIN KIITOS TÄSTÄ Katja & Kimmo!
Sopivaa urosta etsiskelimme yhteistoimin ;)

Luna elää lapsiperheessä Kuusankoskella, aiemmin Lunalla oli kotona kaverina kääpiösnautseri uros Nalu, mutta valitettavasti Nalun sairaus johti koiran lopettamiseen viime keväänä. Lunalle kaverin menettäminen oli hetken aikaa masentavaa, aivan niin kuin omistajillekin. Tällä hekellä Lunalla on kavereina kaksi kissaa.
Luna on syntynyt 6.4.2012 pentueeseen, johon syntyi 3 urosta ja 3 narttua. Emänä oli kantanarttuni Laylan (Mátraszépe Radio Gaga) tytär Darya´s Blazing Briella "Helmi", joka oli tuohon asti kennelimme omistuksessa, mutta siirtyi sitten sijoitussopimuksen täytyttyä haltijansa omistukseen. Kaikki nämä kolme yllä mainittua koiraa muistuttavat toisiaan kovasti niin ulkonäöllisesti kuin luonteellisestikin. Avoimia, energisiä ja reippaita kääpiösnautsereita! Lunan isä on ruotsalaissyntyinen Chagall´s Reason To Love. Joten tarkemmin tarkasteltuna Luna on kevyesti linjattu Isoäitinsä Laylan emään Mátraszèpe Katarinaan, joka valloitti sydämeni avoimuudellaan ja välittömyydellään, kun hänet v. 2003 pikaisesti tapasin eli silloin kun Layla sai alkunsa. Kyseinen narttu "Bella" on myös Euroopanvoittaja 2003 ja Maailmanvoittaja 2004, monen muun tittelin ohella. Lunan äiti Helmi ja isoäiti Layla ovat molemmat kansainvälisiä muotovalioita, usean maan muotovalioita ja myös Voittajatitteleitä on tytöille ehtinyt kertyä. Laylan kanssa ehdin harrastaa myös muutakin kuin kauneuskilpailuja ja siitä todisteena on merkinnät kilpailukirjoissa: 2x toko avo 1-tulos ja korkkaus agilityn mini 3-luokassa, BH sekä LT ja Körung ja käväistiinpä pokkaamassa palkintopysti valkoisten kääpiösnautsereiden hiihtojoukkueessakin ;) Hardyn Helmi emä puolestaan on myös harjoitellut niin agilityä kuin tottelevaisuuttakin, mutta kokeet/kilpailut ovat vielä korkkaamatta ;) Luonnetestiinkin Helmi on käynyt tutustumassa. Isoäiti Layla on edelleenkin 11,5 vuoden iässä hienossa kunnossa ja viime vuonna upeasti saavutti Monta Veteraani Voittaja titteliä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ja oli mm Pääerikoisnäyttelyssämme PN2 -sijoituksella.
Luna harrastaa näyttelyitä ja tulosta on kertynyt jo lupaavasti! 
Harmittavasti Luna ei aivan ehtinyt valioitua ennen pentueen saapumista. Suomesta Lunalla on SERT, V-SERT ja CACIB sekä Virosta 2xSERT ja CACIB, lisäksi juniori ikäisenä Liettuasta J-SERT sekä Liettuan Juniori Voittaja 2013 titteli. 

Katjan kertomaan Lunasta:
"Luna on mukava ja helppo koira niin kotona kuin reissussakin. Sen kanssa on ilo reissata koska on niin reipas ja luottavainen neiti. Kotona Luna on rauhallinen hassuttelia jos niin voi sanoa. Lapsi rakas ja kaikkeen tekemiseen osallistuva neiti."

Katja on itse pääasiassa hoitanut Lunan trimmaamisen, joten emme sen myötä ole tavanneet niin Useasti Lunan kanssa. Mutta sitä ei kyllä Lunan käytöksestä huomaa ollenkaan. Tänne tullessaan Luna on Aina samantien kuin kotonaan. Minun ei tarvitse pohtia voinko pitää Lunaa vapaana, totteleeko Luna Minua? Lunan käytöstä ja toimintaa katsellessa on kuin katselisin Helmiä tai Laylaa :D Samalla tavalla luotan täysin siihen, että Luna toimii niin kuin on oikein, kuin luotan näiden kahden nartun kanssa, jotka ovat Lunalle omat geeninsä antaneet.
Lunasta löytyy nopeastikin leikkisää luonnetta - ei tarvitse kuin vähän vinkata, että voisi Hepuloida ja Luna on heti toimessa mukana, vaikka juuri on ollut rauhallisuuden perikuva :D


 Kuvia Ofasta ja Lunasta.


Lunan sisarusparvesta on yhteensä neljä koiraa käynyt näyttelyissä ja jokainen on palkittu ERInomaisella arvosanalla. Lunan veli "Hardy" Hardy Hefaistos on saavuttanut näyttelyistä tittelit FI&EE&LV MVA, EE&LT&LV&BALT JMVA, LT JV´13 ja on isänä DARYA´S LL-pentueessa. Toinen velipoika, jota näen trimmien ohessa säännöllisesti, on myös oikein mukava luonteinen ja varmasti näyttelyissä myös rodunomaisuudesta korkeasti palkittava, jos vaikka "Antonin" Handsome Hermes saisin johonkin näyttelyyn houkuteltua. "Dana" Hearty Hestia -sisko pitää blogia ja ahkeroi näyttelyiden ohessa myös mm. tottelevaisuuden ja agilityn parissa, valitettavasti Dana jäi kovin pieneksi, mutta luonne on aivan mahtava -Energiaa löytyy vaikka muille jakaa! Kolmas sisko "Cinna" Hearty Hekate on hyvin samantyyppinen ja -kokoinen Lunan kanssa. Koko HH-pentue on osoittautunut tasapainoisiksiäpiösnautsereiksi, joista löytyy potentiaalia myös viettien ja taistelutahdon muodossa, joten harrastaminen on omistajien halutessa mahdollista ja koirat ovat hyvin koulutettavissa.
Luna on 31cm korkea, paino pyörii siellä 6kg hujakoissa. Koko HH-pentueella on ollut erinomainen tumma pigmentti sekä karkea vahva karva. Lunan maitoyläkulmuri ei lähtenyt ajoissa itsekseen eikä sitä huomattu seurata, joten rautakulmuri lähti kasvamaan vinoon ja sen asentoa suoristettiin ell toimesta heti kun asia havaittiin. Rungoltaan Luna ei ole mitenkään pitkänoloinen, vaan nartuksi jopa aika neliömäinen. Pään pituutta ja poskia olen mukavasti saanut polvi polvelta paranemaan ja Lunan pään pituus alkaakin olla jo mukavassa suhteessa rungon mittasuhteisiin. Tässä linjassani hännät saisivat vähän suoristua ja korvat olla matalampi asentoisia, mutta nämä asiat ovat niin pieniä juttuja että niillä ei koiran hyvän elämän kannalta ole mitään merkitystä, mutta näyttelyharrastamisessa ja tietenkin rodunomaisuudessa niillä on vaikutusta. Luna on kahteen kertaan peilattu silmiltään terveiksi ja myös polvet on tarkastettu, tuloksella 0/0. HH-pentueesta myös kaksi muuta koiraa on peilattu silmiltään terveiksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti